Η AVIOTI που ιδρύθηκε το 2016, είναι ένα fashion brand που επιδιώκει ηθικές πρακτικές σε όλη την αλυσίδα παραγωγής της, χρησιμοποιώντας φυσικά υφάσματα και συνεργαζόμενη με Έλληνες παραγωγούς και τεχνίτες, καταβάλλοντας δίκαιη αμοιβή για την εργασία τους.

Η πεποίθηση της εταιρείας παραμένει ότι, η υφαντουργεία, η ραπτική αλλά και η υψηλή αισθητική κατοικεί στα ελληνικά γονίδια. Γι αυτό και τα ρούχα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα εξολοκλήρου στην Ελλάδα, αλλά και οι πρώτες ύλες προέρχονται κυρίως από Έλληνες προμηθευτές.

«Το όραμά μας είναι η ομάδα μας λειτουργεί με τρόπο, ώστε οι κοινωνικές και οι περιβαλλοντικές αδικίες, να είναι το ερέθισμα για την δημιουργία ρούχων με σεβασμό στο περιβάλλον στον άνθρωπο, και στην κουλτούρα του τόπου μας».

DESIGNER

Η Anastasia Avioti ζει στην Αθήνα.

 Έχει σπουδάσει Ενδυματολογία-σχέδιο μόδας και έχει ειδικευτεί στην δημιουργία γραμμής και φόρμας ενδύματος με την τεχνική του μουλάζ. Είναι  πτυχιούχος Οικονομικών σπουδών ΝΟΕ ΑΠΘ.

 Έχει συνεργαστεί με εταιρείες Μόδας Ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενδυμάτων, καθώς και με θεατρικές ομάδες και ομάδες χορού για το σχεδιασμό και κατασκευή κουστουμιών θεάτρου και χοροθεάτρου.

 Ως Προγνώστης διενεργεί την πρόγνωση μόδας και την ανάλυση των τάσεων για λογαριασμό του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

 Ως σύμβουλος μόδας έχει συνεργαστεί για τουλάχιστον μία δεκαετία με μεγάλες εταιρείες ενδυμάτων αλλά και υφασμάτων πανευρωπαϊκά.

 Διατηρεί εδώ και δέκα χρόνια προσωπικό ατελιέ Υψηλής Ραπτικής όπου εξειδικεύεται σε εναλλακτικές γραμμές και φόρμες, πολυμορφικά ρούχα αλλά και νυφικά.

 Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την εκπαίδευση, κυρίως με την εκπαίδευση επαγγελματιών μέσω εξειδικευμένων  σεμιναρίων μόδας και τέχνης.

 Θεωρεί ότι το ύφασμα είναι η προέκταση του μολυβιού και του σκίτσου και ότι η ενδυμασία είναι μία από τις λίγες αληθινές εκφάνσεις της προσωπικότητας.

Back to Top